2014. március 31., hétfő

Amerikai palacsinta





Vastagabb és kisebb méretű, mint a mi magyar palacsintánk. Sűrűbb a tésztája és kisebb serpenyőben sütjük.
Juharsziruppal különlegesen finom. Fagylalttal, tejszínhabbal, friss gyümölccsel kínálva  is elbűvölhetjük vele a családot.

Amire szükségem lesz:

2 evőkanál vaj, 3 dl tej, 2 tojás, 23 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 teáskanál cukor, 1 csipet só, olaj a sütéshez
juharszirup, vagy fagylalt, friss gyümölcs, tejszínhab

Így készítem:

Szétválasztom a tojásokat és a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A tojássárgájákat a cukorral kihabosítom, majd a kihűlt olvasztott vajjal és a tejjel összekeverem. Beleszitálom a sütőporral kevert lisztet és összekeverem az egészet a tojáshabbal. Picit hagyom állni a tésztát és kisebb palacsintasütőben hagyományos módon megsütöm.

Tálaláskor csillogó, borostyánszínű juharszirupot öntök rá. 




A Károlyi-kert tulipánjai tavasszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése