Vastagabb és kisebb méretű, mint a mi
magyar palacsintánk. Sűrűbb a tésztája és kisebb serpenyőben sütjük.
Juharsziruppal különlegesen finom. Fagylalttal,
tejszínhabbal, friss gyümölccsel kínálva
is elbűvölhetjük vele a családot.
Amire szükségem lesz:
2 evőkanál vaj, 3 dl tej, 2 tojás, 23
dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 teáskanál cukor, 1 csipet só, olaj a sütéshez
juharszirup, vagy fagylalt, friss gyümölcs,
tejszínhab
Így készítem:
Szétválasztom a tojásokat és a
fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A tojássárgájákat a cukorral
kihabosítom, majd a kihűlt olvasztott vajjal és a tejjel összekeverem.
Beleszitálom a sütőporral kevert lisztet és összekeverem az egészet a
tojáshabbal. Picit hagyom állni a tésztát és kisebb palacsintasütőben hagyományos
módon megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése