KÓKUSZOS-PIRÍTOTT MANDULÁS FITNESS REGGELI
Imádjuk a kókuszt és az igazi, friss kókuszdió puha belseje és
finom leve igazi csemege. Afrikában járva nem is szabad kihagyni. Európában ritkán jutunk hozzá, így meg kell
elégednünk a dobozos kókusztejjel és a szárított kókusszal. A kókuszcsipsz
nagyon finom csak úgy magában ropogtatni és házi müzlinkbe is tehetünk egy nagy
kanállal. Mivel igen édesszájú vagyok, a müzliket meg szoktam édesíteni vagy
valamilyen cukorpótlóval vagy mézzel.
Amire szükségem lesz:
2 dl kaukázusi kefír, 1 fél narancs, 2 evőkanál natúr
gabonapehely, a nyár gyümölcseiből 1-1 db (szilva, sárgabarack, őszibarack),
1-2 evőkanál marék mandula , 2 evőkanál natúr kókusz csipsz, édesítőszer ízlés
szerint (erithritol), csipet fahéj, 1 kiskanálnyi olívaolaj
Így készítem:
A narancs levét belefacsarom a kefírbe és megédesítem, annyira,
amennyire szeretném. A gyümölcsöket pici kockára vágom. A mandulát pici olívaolajon megpirítom serpenyőben. Leitatom róla az olívaolajat és hagyom kihűlni. Minden hozzávalót
beleszórok a kefírbe és meghintem fahéjjal.
Kókuszcsipsz, stílusosan Afrikából származó tálban
A kókuszdió megpucolása nem könnyű feladat. Ez a férfi pár másodperc alatt felfutott a kókuszpálmára és
lehozott egy kókuszdiót nekünk, majd virággal díszítve adta át. Kenya
Kókuszpálma, Kenya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése