2018. február 18., vasárnap

Gesztenyekrémes torta diétásan


Ilyen könnyű, pudingos gesztenyekrémes tortát akár hétköznap is süthetünk. Ha előző nap elkészítjük a krémet, akkor igazán rövid idő alatt varázsolhatunk egy ilyen csábító krémes sütit a családnak az asztalra, mert a tésztája nagyon hamar megsül. Mivel sem cukrot, sem lisztet nem tartalmaz, diétába is illeszthető. Tejszínhabbal, meggybefőttel is díszíthetjük.

Amire szükségem lesz:
A gesztenyekrémhez: 400 gr cukormentes gesztenyemassza (2 csomag), 1 vaníliás pudingpor, 4 dl tej, cukormentes édesítőszer ízlés szerint, pár csepp rum aroma
A tésztához: 5 tojás, 150 gr zabkorpa, 2 reszelt alma,1 narancs leve és reszelt héja, pár csepp rum aroma, cukormentes édesítőszer ízlés szerint, egy csipet só, egy-egy csipet sütőpor és szódabikarbóna
A tészta szirupozásához: 1 db narancs leve
A torta díszítéséhez: 10 dkg cukrozatlan gesztenyemassza, pár csepp rum aroma, cukormentes édesítőszer ízlés szerint

Így készítem:
A krémet készítem el először, lehetőség szerint egy nappal korábban. Kicsit sűrűbb pudingot főzök 4 dl tejjel édesítővel, majd a rum aromával és a két csomag gesztenyemasszával egy szép krémet keverek. A krémnek van tartása, nem folyik. Egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Három tálat kikészítek. Mind az öt tojást szétválasztom, és az egyik tálban a tojásfehérjékből egy csipet sóval habot verek. Egy másik tálban a reszelt almát a narancslével elkeverem, hozzáadom a tojássárgákat, a rum aromát, édesítőt és a reszelt narancshéjat. A harmadik tálban a zabkorpát elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával. Mind a három tál tartalmát összekeverem és nagy tepsiben, sütőpapírra simítom, megsütöm pár perc alatt. Amikor kihűlt, leszélezem, négy egyforma lapra vágom.
Összeállítom a tortát: a lapokat meglocsolom friss narancslével. Betöltöm a tortát krémmel, ügyelve arra, hogy maradjon a tetejére és az oldalára is. A torta díszítéséhez 10 dkg gesztenyemasszát megédesítek és rumaromával összegyúrom. A torta tetejére reszelek belőle.

Ötlet: Édesítéshez mostanában folyékony cukormentes édesítőt használok, többféle márka létezik. Kényelmesebb, mint az eritrit, mert azonnal el lehet keverni pl a krémmel, és tésztában pedig sütés közben sem veszít az édesítés mértékéből.

Hasonló receptek a blogon:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése