Ilyen könnyű, pudingos gesztenyekrémes tortát akár hétköznap is süthetünk. Ha előző nap elkészítjük a krémet, akkor igazán rövid idő alatt varázsolhatunk egy ilyen csábító krémes sütit a családnak az asztalra, mert a tésztája nagyon hamar megsül. Mivel sem cukrot, sem lisztet nem tartalmaz, diétába is illeszthető. Tejszínhabbal, meggybefőttel is díszíthetjük.
Amire szükségem lesz:
A gesztenyekrémhez:
400 gr cukormentes gesztenyemassza (2 csomag), 1 vaníliás pudingpor, 4 dl tej, cukormentes
édesítőszer ízlés szerint, pár csepp rum aroma
A tésztához: 5
tojás, 150 gr zabkorpa, 2 reszelt alma,1 narancs leve és reszelt héja, pár
csepp rum aroma, cukormentes édesítőszer ízlés szerint, egy csipet só, egy-egy
csipet sütőpor és szódabikarbóna
A tészta szirupozásához: 1
db narancs leve
A torta
díszítéséhez: 10 dkg cukrozatlan gesztenyemassza, pár csepp rum aroma,
cukormentes édesítőszer ízlés szerint
Így készítem:
A krémet készítem el
először, lehetőség szerint egy nappal korábban. Kicsit sűrűbb pudingot főzök 4
dl tejjel édesítővel, majd a rum aromával és a két csomag gesztenyemasszával
egy szép krémet keverek. A krémnek van tartása, nem folyik. Egy éjszakára a
hűtőbe teszem.
Három tálat
kikészítek. Mind az öt tojást szétválasztom, és az egyik tálban a tojásfehérjékből
egy csipet sóval habot verek. Egy másik tálban a reszelt almát a narancslével
elkeverem, hozzáadom a tojássárgákat, a rum aromát, édesítőt és a reszelt
narancshéjat. A harmadik tálban a zabkorpát elkeverem a sütőporral,
szódabikarbónával. Mind a három tál tartalmát összekeverem és nagy tepsiben,
sütőpapírra simítom, megsütöm pár perc alatt. Amikor kihűlt, leszélezem, négy egyforma
lapra vágom.
Összeállítom a
tortát: a lapokat meglocsolom friss narancslével. Betöltöm a tortát krémmel,
ügyelve arra, hogy maradjon a tetejére és az oldalára is. A torta díszítéséhez
10 dkg gesztenyemasszát megédesítek és rumaromával összegyúrom. A torta
tetejére reszelek belőle.
Ötlet: Édesítéshez
mostanában folyékony cukormentes édesítőt használok, többféle márka létezik.
Kényelmesebb, mint az eritrit, mert azonnal el lehet keverni pl a krémmel, és tésztában
pedig sütés közben sem veszít az édesítés mértékéből.
Hasonló receptek a
blogon:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése