2018. február 18., vasárnap

Banános-magos tallér



Rengeteget kísérletezek cukor-, liszt, zsiradékmentes édességekkel, újabb ötleteimet megvalósítva. Előfordul, hogy azonnal siker koronázza a törekvéseimet és van olyan is, hogy többször meg kell sütnöm ugyanazt, picit más arányokkal, hogy pont olyan legyen, amilyennek lennie kell. Ez a recept az azonnali siker kategória. Hihetetlenül finom, gyors, semmilyen nagy sütési tudományt nem igényel és kifejezetten diétázóknak, sportolóknak való, jól csomagolható.

Amire szükségem lesz:
10 dkg zabpehely, 5 dkg lenmag, 5 dkg durvára darált mogyoró vagy mandula vagy dió, 5 dkg napraforgó mag, 1 ek olaj, 2 érett banán összetörve, 1 alma lereszelve, 1 narancs leve és reszelt héja, cukormentes édesítőszer ízlés szerint, 2 dl víz

Így készítem:
Minden hozzávalót összekeverek és kanállal sütőpapírra kupacolom őket. Lelapogatom és kerek formára igazítom. Ez a mennyiség pint 20 db tallért ad ki és pont elfér egy nagy tepsin. Mindez pár perc, a sütés kb fél óra. 190 fokon sütöm annyi ideig, hogy megpiruljanak a tallérok. Könnyen le lehet választani a sütőpapírról.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése