2018. február 17., szombat

Csípős csicseriborsó curry


Az indiai ételek komoly rajongójaként már főzőtanfolyamon is próbáltam megismerni az ilyen ételek csínját-bínját. Ez a curry is egy indiai ihletésű tüzes étel. Rizs mellé, húsok mellé kiváló, de én annyira szeretem, hogy magában is meg tudom enni az egészet. 

Amire szükségem lesz:
40 dkg főtt csicseriborsó, 1 hagyma, kevés újhagyma, póréhagyma, 5-6 zúzott fokhagyma gerezd, 4-5 dl paradicsompüré, 1 ek olaj, só
saját curry masalám (fűszerkeverék) 9 féle őrölt fűszerből: római kömény, koriander, fahéj, chili, szerecsendió, őrölt szegfűszeg, bors,  gyömbér, curry  - egy-egy késhegynyi, illetve ízlés szerint

Így készítem:
Megfőzöm a csicseriborsót sós vízben. Apróra vágom a hagymákat és összeállítom a fűszerkeveréket. Serpenyőben olajban gyorsan összepirítom a fűszereket, majd pár perc múlva beleszórom az apróra vágott hagymákat is. Hozzáadom a főtt csicseriborsót, a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét és lassan összefőzöm.

Csicseriborsós receptek a blogon:


 

Szív alakú rizs, csicseriborsó curry, csőben sült sós palacsintával. 


Első festett mandalám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése