Az indiai ételek
komoly rajongójaként már főzőtanfolyamon is próbáltam megismerni az ilyen
ételek csínját-bínját. Ez a curry is egy indiai ihletésű tüzes étel. Rizs
mellé, húsok mellé kiváló, de én annyira szeretem, hogy magában is meg tudom
enni az egészet.
Amire szükségem lesz:
40 dkg főtt csicseriborsó,
1 hagyma, kevés újhagyma, póréhagyma, 5-6 zúzott fokhagyma gerezd, 4-5 dl paradicsompüré,
1 ek olaj, só
saját curry masalám
(fűszerkeverék) 9 féle őrölt fűszerből: római kömény, koriander, fahéj, chili, szerecsendió,
őrölt szegfűszeg, bors, gyömbér, curry - egy-egy késhegynyi, illetve ízlés szerint
Így készítem:
Megfőzöm a
csicseriborsót sós vízben. Apróra vágom a hagymákat és összeállítom a
fűszerkeveréket. Serpenyőben olajban gyorsan összepirítom a fűszereket, majd
pár perc múlva beleszórom az apróra vágott hagymákat is. Hozzáadom a főtt
csicseriborsót, a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét és lassan összefőzöm.
Csicseriborsós
receptek a blogon:
Szív alakú rizs, csicseriborsó
curry, csőben sült sós palacsintával.
Első festett
mandalám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése