2016. április 16., szombat

Virágos linzertorta



Ilyen csinos linzertortát bármikor süthetünk, mert semmilyen különleges hozzávaló nem kell hozzá. Az elkészítése is csak annyival tart tovább, amíg kiszúrjuk a virágokat. Virágforma  helyett természetesen bármilyen más formájú kiszúróval is dolgozhatunk, pl. csillag, szív, levél és lehet nagyobb méretű is. Alkossunk valami szépet kedvünkre. Akár kedvesünk nevét is megformázhatjuk. Ez a vidám virágos linzertorta teljesen kezdőknek is sikerülni fog.

Amire szükségem lesz: 

A linzertésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet só, egy nagy citrom reszelt héja, esetleg egy pici rum
A töltelékhez: 3 dl házi málnalekvár
Tepsi: 30 x 22 cm-es

Így készítem:

A linzertésztát gyorsan összegyúrom, hűtőben pihentetem egy pár óráig, majd a 2/3-át kinyújtom fél cm vastag téglalap formára,  lisztezett sütőpapíron. Próbálom akkorára nyújtani, hogy legyen egy kis pereme majd a tepsiben, de ha nincs, az sem baj. Belehúzom a tepsibe, megszurkálom itt-ott villával. A maradék tésztát kinyújtom fél cm vastagra és kiszurkálok belőle virágokat. Nekem ebből a mennyiségből 63 db pici virág lett.
A 3 dl málnalekvárt rásimítom a tepsiben lévő tésztára, majd ráteszem a tésztavirágokat. 200 fokon kb 25 percet sütöm. Csak kihűlés után vágom fel.

Linzer alaprecept a blogon:
Hasonló módon díszített pite:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése