Tészta nincsen ebben az ételben, maga a cukkini a tészta.
Trükkös konyhai eszközzel spagetti alakúra vághatjuk a cukkinit, akár
spirálformájúra is. Én nem használtam ilyesmit, hanem vékony csíkokra vágtam a
cukkinit, majd sós vízben épp csak felforraltam és alaposan
leszűrtem. Tányérra halmoztam, és rákanalaztam a házi pesztóból.
Bazsalikomlevél díszt kapott, de finom rajta a reszelt parmezán is.
Adtam hozzá friss paradicsomot is, de talán még finomabb lenne tepsiben sült paradicsommal. Lásd pl egy korábbi írásomat a tepsiben sült zöldségekről : http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2014/05/hipergyors-vacsorak.html
Adtam hozzá friss paradicsomot is, de talán még finomabb lenne tepsiben sült paradicsommal. Lásd pl egy korábbi írásomat a tepsiben sült zöldségekről : http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2014/05/hipergyors-vacsorak.html
A peszto (olaszul pesto alla genovese) tésztaszósz eredeti
hozzávalói: fenyőmag, bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, parmezán, só, bors. A
mi házi pesztónkat dióból, mandulából készítem és parmezán nélkül. Így sokkal
gazdaságosabb, hiszen egészen pici tasak fenyőmag, parmezán is sokba kerül. Ha
mandulából készítem, akkor leforrázom a mandulákat és leszedem a héját. A diót
vagy mandulát mindig megpirítom, mielőtt az aprítóba tenném. Bazsalikomlevelet,
zúzott fokhagymát teszek bele és megöntözöm olívaolajjal. Sózom, borsozom.
Hűtőbe tartva hosszabb ideig is eláll. Lehet enni sült krumplihoz, vagy akár
pirítós kenyérre kenve is. Boltban lehet gyári pesztót kapni, de a házi sokkal
finomabb!
Ötlet: ezt a cukkinit avokádókrémmel is kínálhatjuk.
Fokhagymás avokádókrém a blogon:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése