Amire
szükségem lesz a tésztához:
50
dkg liszt, 5 dkg olvasztott vaj, 125 gr natúr joghurt, 1 kávéskanál só
A
tészta kelesztéséhez:
2,5 dkg
friss élesztő vagy egy tasak (7 gr) szárított élesztő), 2 dl langyos tej, 1
teáskanál cukor, 2 evőkanál liszt
A
tészta tetejére:
5
dkg olvasztott vaj, 1 evőkanál köménymag, só
Így készítem:
Az élesztőt, a teáskanál cukrot és a 2 evőkanál lisztet elkeverem 2 dl langyos tejben és letakarva hagyom. Egy nagy tálba összekészítem a tészta hozzávalóit, a lisztet, az 5 dkg olvasztott vajat, a joghurtot és a sót és amint az élesztős tej feljött lyukacsosra, szépen összedolgozom az egészet és letakarva hagyom kelni kb. 15 percet.
Az élesztőt, a teáskanál cukrot és a 2 evőkanál lisztet elkeverem 2 dl langyos tejben és letakarva hagyom. Egy nagy tálba összekészítem a tészta hozzávalóit, a lisztet, az 5 dkg olvasztott vajat, a joghurtot és a sót és amint az élesztős tej feljött lyukacsosra, szépen összedolgozom az egészet és letakarva hagyom kelni kb. 15 percet.
A
megkelt tésztát kinyújtom fél cm vastagságú nagyobb téglalapra és megkenem 5
dkg olvasztott vajjal, majd felcsavarom. 10 perc múlva kinyújtom újra egy
nagyobb, fél cm vastag téglalapra, majd a kinyújtott tésztát 16 db háromszögre
vágom. Egyenként felcsavarom, vajjal megkenem, köménymaggal és sóval megszórom.
190-200 fokon sütöm.
Hasonló receptem itt a blogon:
Hasonló receptem itt a blogon:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése