Nutella-imádóknak
mutatok egy gyors ötletet. Ennél egyszerűbben elkészíthető és finomabb tortát nehéz
elképzelni. Hat tojásból sütöttem kakaós piskótát, kettévágtam, narancslével megöntöztem a két kerek lapot és nutellakrémmel töltöttem, kívűlről
is bevonva a tortát a krémmel. A krém 25 dkg nutella és 25 dkg mascarpone keveréke, de lehet más
arányban is elkészíteni. Minél több a mascarpone krémsajt benne, annál kevésbé
lesz édes. 3 db étcsokoládés Balaton szeletet vékony szeletekre vágtam és a
tortát körberaktam vele. A torta tetejére szép epreket ültettem.
Egyre
kevesebb marcipános-díszes tortát sütök az utóbbi években, inkább egyszerűbb, de finom megoldásokra
törekszem, mert így a torta utolsó morzsája is eltűnik. A marcipánbevonat viszont sokszor megmarad.
3 lányom közül 2 majdnem 1szerre ünnepli a születésnapját, az utóbbi években közös tortát készítettem nekik.
Rozi 11éves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése