2016. március 27., vasárnap

Gyógyító gyömbéres-citromos varázskeverék



 GYÓGYÍTÓ GYÖMBÉRES-CITROMOS VARÁZSKEVERÉK 

Csodaszer a gyömbér, ősidők óta használja az emberiség orvoslásra. Az ízét, illatát nagyon szeretem, számtalan ételben használom, pl. sárgarépát mézzel-gyömbérrel párolom, vagy kínai pirított tésztát ízesítek vele. Egy kis darabka reszelt gyömbér, 1 citrom frissen facsart leve, 1 evőkanál igazi finom magyar méz keveréke boszorkányosan gyorsan hat, megelőzheti a betegséget, illetve, ha már elkaptuk, segít a gyógyulásban. Elmúlik tőle az ólmos fáradtság-összetörtség érzés.
Ezt a keveréket teával felöntve is ihatjuk. A friss gyömbért vékonyan meghámozom, lereszelem és erősen kinyomkodom belőle a levét. A friss gyömbérléhez adom a citromot és a mézet. A reszelményt pedig kompótként vagy teaként felhasználom, rendkívül finom innivaló lesz belőle.

Méz helyett propoliszt is szeretek használni, mert a propolisz, vagyis a méhszurok tulajdonképpen egy természetes antibiotikum. Kicsit sötétebb színű és erőteljesebb ízű, mint a méz. Magában naponta egy evőkanállal szinte kötelező enni belőle egészségünk érdekében.

GYÖMBÉRES NARANCSLÉ
Napocska-vitamin koktél illetve bacilus-víruselűző innivaló a frissen facsart narancslé, friss gyömbérlé és citrom keveréke.

Betegségpusztító koktél: vérnarancs, gránátalma, gyömbér, citrom, grapefruit friss leve. 


Nyári hűsítő citromos gyömbérital.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése