Ez
az első és legkedvesebb sajtos receptem, amit használok, hiszen még az egyetemen tanultam
az egyik csoporttársamtól. Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem, hogy abban
nem volt tojássárgája, én pedig szoktam bele tenni. Ez egy igen gazdaságos
recept, mert sajt csak a tetején van, és igen kevés is elég rá.
Amire
szükségem lesz a tésztához:
30
dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 1 teáskanál só
A
tészta tetejére:
1
tojássárgája, 10 dkg krémsajt (ez el is hagyható), egy marék reszelt sajt,
kevés pirospaprika, köménymag
Így
készítem:
A
tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, sütőpapíron téglalap formájúra nyújtom,
majd a tepsibe húzom a papírral együtt. Egy tojássárgáját simára keverek 10 dkg
krémsajttal és bekenem vele a tészta tetejét. Pizzavágóval csíkokra,
háromszögekre, négyzetekre vágom. Megszórom egy részét pirospaprikáva és sajttall, egy
másikat köménymaggalés sajttal és a maradékot csak sajttal. 200 fokon ropogósra sütöm.
Most
kefírrel helyettesítettem a tejfölt, a liszt felét pedig rozsliszttel, így egy
kicsivel kevesebb benne a kalória. Ha a krémsajt-tojássárgája keverék helyett
csak tojássárgáját teszünk a tetejére, úgy is nagyon finom lesz.
Hasonló
receptek a blogon:
http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2014/03/sajtos-lapocskak.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése