2016. április 16., szombat

Köménymagos-sajtos lapocska



KÖMÉNYMAGOS-SAJTOS LAPOCSKA

Finom sajtos ropogtatnivalót liszt és vaj nélkül is süthetünk. A fűszerek és a sajt mellé még tehetünk bele napraforgómagot, tökmagot is, ahogy szeretnénk. Kalóriatartalma így nem csökken, de  mindenképpen egészségesebb nassolnivalót kapunk, mintha hagyományosan készült sós rudat készítenénk fehér liszttel, vajjal, egész tojással vagy tejföllel. Hasonló lapocskákat boltban is vehetünk, de jóval gazdaságosabb otthon elkészíteni ugyanazt.

Amire szükségem lesz:  

A tésztához:  10 ek zabkorpa, 4 ek zabpehely, 3 tojásfehérje, 18 dkg reszelt trappista sajt, egy fél kávéskanál őrölt kömény, 1 csapott ek őrölt pirospaprika, 1 kávéskanálnyi só (illetve ízlés szerint), egy csipet sütőpor, egy csipet szódabikarbóna
A tetejére: egy csapott ek köménymag

Így készítem:

A hozzávalókat összegyúrom, majd zabkorpával megszórt sütőpapírra teszem. Ráteszek még egy sütőpapírt, majd a két réteg papír között téglalap formára kinyújtom. Így nem ragad rá a tészta a nyújtófára. A tészta vastagsága kb fél cm legyen. Megszórom köménymaggal és pizzavágóval vagy késsel négyzetekre vágom. 200 fokon sütöm kb 20 percig. A vágások mentén konyhai ollóval négyzetekre vágom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése