Szeretem a
rusztikus tortákat, szeretem, ha látszik miből készült. Szép, ahogy a krém megfolyik
rajta.
A krém arányain
bátran lehet változtatni, akár több csokoládéval készítve és édesíteni is ízlés
szerint lehet.
Amire szükségem lesz:
1 kerek kakaós
piskóta (ha sietünk, vehetünk készen is)
1-2 dl
narancslikőr, 1 narancs reszel héja, 500 gr mascarpone, 400 gr fehércsokoládé,
vanília, porcukor vagy eritrit, 1 dl tejszínből hab, cukorgyöngyök, kakaópor
Így készítem:
Hagyományos módon
kakaós piskótát sütök, két lapra vágom. 1 dl narancslikőrhöz pár evőkanál friss
narancslét adok. A torta krémjéhez 500
gr mascarponét elkeverek legalább 400 gr olvasztott fehércsokoládéval,
beleszórok reszel narancshéjat és cseppentek bele pici narancslikőrt és vanília
aromát. Ha nem elég édes, porcukorral vagy eritrittel édesítem. Ha nem elég
laza a krém, esetleg 1dl tejszínből felvert habbal lazítom.
A kakaós lapokat a
sziruppal egyenletesen megöntözöm, a krémmel megtöltöm a tortát és kívűlről is
bevonom vele. Egy villával barázdákat alkotok a krémbe, kakaóport szitálok rá és megszórom karácsonyi
cukorgyönggyel.
Aztán hátradőlök és
gyönyörködöm benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése