A krumplifánk
olyan, mint egy mini lángos. Remek vendégváró mártogatóssal kínálva vagy fenséges
társa a tányéron mártásos húsoknak. Lehet reszelt füstölt sajtot vagy pirított
hagymát is a tésztájához keverni. Csípős grillszósszal, görög tzatzikivel vagy avokádókrémmel is
roppant finom:
Amire szükségem
lesz:
1,2 kg főtt
krumpli, 10 dkg margarin, 2 tojás, 30 dkg liszt, só, bors, szerecsendió
A kovászhoz: 1
tasak szárított élesztő, 1 kiskanál kristálycukor, 1 dl langyos tej, 1 ek liszt
olaj a sütéshez
Így készítem:
Megfőzöm a
krumplikat, majd főtt krumplit összetöröm a margarinnal, sózom, borsozom ízlés
szerint, beleszórok egy kevéske szerecsendiót . Az élesztőt felfuttatom a
tejjel, liszttel és a cukorral és amikor szépen feljött ráöntöm óvatosan a
krumpli tetejére. Rászitálok 30 dkg lisztet és nagy szeretettel összegyúrom.
Letakargatom és hagyom kelni. Aztán kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom
és forró olajban megsütöm.
További krumplis ételek a blogon:
A szentendrei
Skanzenben fotóztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése