2018. január 25., csütörtök

Kolbászos-hagymás pite

Gombás pite. 
Kolbászos-hagymás pite.

Olyan ez a sós pite, mintha lapos kenyérféle lenne. Kitűnő sörkorcsolya, hamar készen van, jól csomagolható, szállítható, összejövetelekre is lehet vinni belőle. Nagyon nehéz belőle keveset enni. Gombás, sajtos változatban is megsüthetjük, vagy akár pár kockára vágott főtt krumplival is.

Amire szükségem lesz: 
Az alaptésztához: 12 dkg puha vaj, 2 tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg liszt, 1-1 csipet sütőpor és szódabikarbóna, só, bors, 1 csipet szerecsendió
esetleg: egy csokor apróra vágott petrezselyem, 1 marék reszelt sajt
A kolbászos-hagymás keverékhez: 1 vöröshagyma vagy lilahagyma (vagy mindkettő), olaj, 1 szál csabai kolbász

Így készítem:
A hagymákat apróra vágva olajon sóval megpárolom és lehűtöm. A kolbászt felszeletelem és negyedekbe vágom. Összekeverem az alaptésztát kézi mixerrel pár perc alatt, majd hozzáadom a hagymát és kolbászt. Nagyon finom lesz egy csokor apróra vágott petrezselyemtől és egy marék sajttól. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és megsütöm aranybarnára. A nagy tepsihez ennek az adagnak a duplája kell.

Ötlet: szépen mutat a tésztában egy marék kockára vágott piroshúsú paprika.
 
Csak hagymával.  


Rombusz alakúra vágott hagymás piték és túrós sütemények elszállításhoz becsomagolva. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése