2018. január 25., csütörtök

Lazac steak


A lazac steak serpenyőben, vajon pirított lazac. Pár perc alatt készen van ez az igazi fenséges, királyi fogás. Sajnos, a lazac ára is királyi, ezért nem kerül az asztalunkra ilyen étel minden nap. 
A sütés előtt a lazac bőrét leveszem, sózom, borsozom. Mindkét oldalát addig sütöm vajon serpenyőben, amíg ki nem fehéredik egy kicsit. Vigyázok, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki. A végén citromot facsarok rá, citromhéjat is ráreszelek.  

Körete párolt karfiol, brokkoli és gyömbéres sárgarépa: vajon átforgatott szép sárgarépa szeletek, megsózva és gyömbérporral megszórva. Fél narancs levét is ráfacsarom, amíg párolódik.
Halas ételekhez nagyon finom a kapormártás. Itt kapros gombamártással kínálom: gomba szeleteket apróra vágott hagymával és kaporral olajon megpárolok, sózom, borsozom, étkezési keményítővel megszórom, tejszínnel felengedem.
Gombapörkölt és gombamártás a zabgaluska receptjéhez csatolva a blogon: http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2018/01/zabgaluska.html

További lazacos ételek a blogon:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése