A lazac steak
serpenyőben, vajon pirított lazac. Pár perc alatt készen van ez az igazi fenséges, királyi fogás. Sajnos, a lazac ára is királyi, ezért nem kerül az asztalunkra ilyen étel minden nap.
A sütés előtt a lazac bőrét leveszem, sózom, borsozom. Mindkét oldalát addig sütöm vajon serpenyőben, amíg ki nem fehéredik egy kicsit. Vigyázok, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki. A végén
citromot facsarok rá, citromhéjat is ráreszelek.
Körete párolt karfiol, brokkoli és gyömbéres sárgarépa:
vajon átforgatott szép sárgarépa szeletek, megsózva és gyömbérporral megszórva.
Fél narancs levét is ráfacsarom, amíg párolódik.
Halas ételekhez nagyon finom a kapormártás. Itt kapros gombamártással kínálom: gomba szeleteket
apróra vágott hagymával és kaporral olajon megpárolok, sózom, borsozom,
étkezési keményítővel megszórom, tejszínnel felengedem.
Gombapörkölt és
gombamártás a zabgaluska receptjéhez csatolva a blogon: http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2018/01/zabgaluska.html
További lazacos ételek
a blogon:
http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2014/03/pezsgos-lazac-kapros-rakmartassal.html
http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2017/12/sajtkremes-lazacos-teszta.html
http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2017/12/sajtkremes-lazacos-teszta.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése