Gyömbér és narancs a lelke ennek a lélekbalzsamozó levesnek. Egy étteremben kóstoltam édesburgonyát először és azóta nagyon megszerettük ezt a sütőtök-krumplira hasonlító zöldséget. Sütök belőle csipszet tepsiben, vagy zöldségkrémet készítek vagy köretnek is adom. Még tócsniban is kipróbáltam és nagy sikere lett.
Amire szükségem lesz:
3 közepes édesburgonya, 1 hagyma, olaj, 1 narancs leve és héja, 1 kiskanál
gyömbérpor, só, bors, 2 dl tejszín, egy marék pirított tökmag
Így készítem:
Az
édesburgonyát és a hagymát meghámoztam, felszeleteltem, tepsiben kevés olajon megsütöttem.
Lábasba átszedtem és kevés vízzel, sóval, borssal, gyömbérrel, egy narancs
reszelt héjával átforraltam. Összeturmixoltam az egészet 2 dl tejszínnel. A
legvégén belefacsartam a narancs levét.
Tálaláskor megszórtam pirított tökmaggal és borssal. Lehet bele tejszínből csíkokat is húzni.
Egy idő után
besűrűsödik, pl. ha hűtőben áll egy ideig, ezért kevés vizet kell hozzá adni.
Ötlet: természetesen nem muszáj tepsiben megsütni hozzá az édesburgonyát, lábasban is meg lehet párolni a hagymával és utána vízzel felengedni.
Ötlet: természetesen nem muszáj tepsiben megsütni hozzá az édesburgonyát, lábasban is meg lehet párolni a hagymával és utána vízzel felengedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése