CUKORMENTES
CSOKIS BROWNIE
Csupacsoki
süti, fél óra alatt, liszt, vaj, cukor nélkül, sok dióval és csokidarabkákkal.
Szeretek kitalálni hasonló
recepteket, és számomra igen meglepő, hogy mennyire könnyen lehet a cukrot teljesen
elhagyni süteményekből. Ez a népszerű amerikai brownie egészségesebb változata, a hagyományos cukor-liszt-vaj trió nélkül. Nagy kedvenc lehet, hiszen egyszerű és gyorsan elkészíthető. Attól kezdve,
hogy kikészítjük a hozzávalókat mindössze fél órán belül készen is van. Nagyon hamar megsül. Egy
bögre forró tejeskávé, egy nagy fotel kell már csak hozzá és kényelmesen
hátradőlve meg is kóstolhatunk egy kockányi browniet. Vagy kettőt.
Amire
szükségem lesz:
70
gr zabliszt, 50 gr zabkorpa, 30 gr kukoricapehely, 20 gr holland kakaópor (2
púpos ek), 2 tojás, 250 gr kefír, 80 gr dió, 60 gr cukormentes csokoládé, 1
csipet sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna, 7 ek eritrit, vanília, 1 késhegynyi fahéj
30
x 22 cm-es tepsi
Így
készítem:
A
tojásfehérjét felverem egy csipet sóval. Apró darabokra vágom diót és a
csokoládét. A zablisztet, zabkorpát, kukoricapelyhet a kakaóporral
összekeverem. Egy másik tálba adagolom a kefírt, a 2 tojássárgáját, az
eritritet. Hozzáadok pici vanília aromát, fahéjat, sütőport és szódabikarbónát. Miután
a két tálban lévőket szépen fakanállal elkevertem, egy fényes krémet kapok. Beleszórom
a csokoládét és a diót, majd a felvert tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt
kis tepsiben 200 fokon kb 10 perc alatt megsütöm. Csak
akkor vágom fel kockákra, amikor kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése