2014. május 7., szerda

Fokhagymás, zöldséges spagetti



Fokhagymás, zöldséges spagetti

Különlegesen finom ez a zöldséges tészta és igen gyorsan elkészül. Amíg sül a tepsiben a zöldség, addig megfő a tészta és már tálalhatjuk is. Ezért akkor is nekifoghatunk, amikor éhesen hazaérünk a hosszú dolgos nap végén.

Amire szükségem lesz:
2 db közepes méretű cukkini, 2 db sárgarépa, 5 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, 30 dkg spagetti, esetleg 10 dkg krémsajt

Így készül:
Felszeletelem a cukkinit és a sárgarépát és olívaolajjal meglocsolt sütőpapírra fektetem őket, majd köré rakosgatom a felszeletelt fokhagymákat is. Megsózom és bőven megszórom petrezselyemmel a színes zöldségeket. 250 fokon megsütöm. A sárgarépa szinte édes lesz, hasonlít így megsütve a sütőtökhöz. A fokhagymák jól megpirulnak, a cukkinik széle is ropogós lesz.
Megfőzöm a spagettit és amikor lecsepegtettem, esetleg összekeverem egy kevés tejszínes krémsajttal. Amikor készen van a zöldség, szépen elhelyezem őket a spagettivel egy nagy tálon.

Hasonló receptek, tepsiben sült zöldségek:





6 megjegyzés:

  1. Mennyi idő kell nagyjából a zöldségeknek, hogy átsüljenek?

    VálaszTörlés
  2. Idő sütőben? (És kérek szépen nagyobb betűket a hajlott korú, és így romló szemű olvasók nevében...) Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kb 20 perc alatt megsül, attól függően mennyire vastagra van vágva a zöldség.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. Elkészítettem, fincsi lett!
    Azért néhány tapasztalat:
    -a zöldségeket fél centi vastagra vágtam, 20 perc alatt bőven átsült légkeveréssel. Lehet, hogy még túlságosan is.
    -a fokhagymát mindenképp vastagabbra kell hagyni, mert az sül át a leghamarabb (nekem egy része picit meg is égett)!
    -ha a tetejét is megkenjük olajjal a zöldségeknek, az is szépen megpirul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Réka, örülök, hogy finom lett. Mi nagyon szeretjük az ilyen ételeket és megvan nagyon hamar. Amúgy minden hamarabb sül meg légkeveréses sütőben, azért kellett Neked kevesebb idő. A fokhagyma valóban jól átsül így, igazából ropogós fokhagyma csipsz lesz, és én ezt pont nagyon szeretem. Igazából csak arra kell vigyázni, hogy nagyon ne süljön meg, mert akkor keserű lesz. És igen, a zöldségek tetejét is meglocsolom az olívával, azt hiszem az egyik tepsis receptben benne is van, talán innen kimaradt. Próbáld ki más zöldséggel is, ez egy ihletet adó recept itt :)

      Törlés