Ezt a lilás-rózsaszínű salátát szívesen készítem, mert kalória nem
nagyon van benne, mégis laktató. Ráadásul nagyon finom is és még egy ünnepi asztalon
is megállja a helyét. Magában esszük, vagy sültek mellé köretként.
Amire szükségem lesz:
kb 10 db közepes méretű cékla, 3 db alma, 1 db paprika, kb 10 db
ecetes csemege uborka, 2-3 szál újhagyma (vagy 1 db vöröshagyma), 1 ek mustár, 2
pohár joghurt (összesen 300 gr), 1 citrom leve, só, bors ízlés szerint
Így készítem:
A nyers céklát héjastul megfőzöm, majd még melegen meghámozom. A
kihűlt céklákat kisebb kockákra vágom. Az uborkákat, almákat és a paprikát is
kockákra vágom. Az újhagymát felszeletelem (ha vöröshagymát használok, akkor
apróra vágom).
Az öntethez kifacsarom a citrom levét, majd összekeverem a
joghurttal és a mustárral, vagyis hamis majonézt készítek. Sózom, borsozom és az
öntettel összekeverem a salátát.
Ötlet N 1: ez egy nagyobb adag saláta lesz ezért, amennyiben
kevesebbet szeretnénk készíteni, felezzük el a hozzávalókat.
Ötlet N 2: bátran lehet variálni, pl több mártást készíteni hozzá
vagy hozzáadni kockákra vágott főtt krumplit vagy főtt tojást.
Ötlet N 3: természetesen hagyományos majonéz alapú tartármártással
is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése