2018. január 9., kedd

Csábító csokoládétorta


Csokoládéval csupa gyönyörűség dolgozni és szeretem fotózni is nagyon. Csillog, selymes, szép nézni, ahogy a felolvad és aztán pasztellszínűvé válik a tejszínnel eggyé válva. Ez itt egy csokitortás gyűjtemény. Maga a recept itt található: http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2014/03/zsofi-csokitortaja.html
A blogon a fotóimat rendszerezni tudom és előfordul, hogy egy már posztolt recepthez rengeteg új fotó is születik, hiszen sokszor sütöm-főzöm ugyanazt, mert annyira szeretjük.

Sohasem találkoztam még olyan csokoládéval, amit ne szerettem volna: krémes, likőrös, töltött, sötét étcsokoládé vagy karamellszínű tejcsokoládé. A csokoládé nem kérdez, a csokoládé megért. Csokoládé nélkül sötétség és káosz uralkodna a földön.

Mindannyian Gombóc Artúrok vagyunk. Ahogy mondják, tíz emberből kilenc szereti a csokoládét, a tizedik pedig hazudik.Csukás István egyik mesefigurája arról híres, hogy szereti a kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas, csomagolt, meztelen, egész, megkezdett, édes, keserű, mogyorós csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.

Egyik kedvenc filmem: "Csokoládé", Joanne Harris könyvéből. A könyvből idézek:
"A főzésben van valami varázslat: a hozzávalók megválasztásában, a keverésben, a reszelésben, az olvasztásban, a töltésben, az ízesítésben, a régi könyvekből merített receptekben, a hagyományos háztartási eszközökben.Itt van például a mozsár,amelyben anyám háziasabb célokra törte meg a tömjént, és fűszereinek, aromáinak bonyolult árnyalatait földhözragadtabb, érzékibb varázslatnak rendelte alá. Engem részben az egész műveletsor mulandósága bűvöl el; mennyi szeretetteljeselőkészület,mennyi művészi tudás és tapasztalat szorul egy pillanatig tartó élvezetbe amelyet a maga teljességében mindig csak kevesek méltányolnak."

Csábító csokikrémes receptek a blogon:


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése