Anyukám
szódabikarbónás kenyere
Anyukám receptjét
mutatom egy az egyben, az ő fotóival. Ez egy igen gyors, dagasztás és élesztő
nélküli kenyér. Ropogós a héja és nagyon finom. Magát a kenyeret egy kacsasütő lábosban sütötte és mivel a vízgőz jót tesz a kenyérnek, tett a sütőbe még egy kis vizet is, külön tepsibe.
Hozzávalók:
35 dkg búzaliszt,
15 dkg zabkorpás liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál
szódabikarbóna, 150 gr joghurt vagy kefír vagy sovány tejföl, 2 dl víz, egy
marék szezámmag, egy fél teáskanál csipet köménymag.
Így készítem:
A hozzávalókat összekeverem, de nem dagasztom és 200 fokon 35 perc alatt megsütöm. A tetejére lehet 2-3 hasítást vágni.
Anyukámmal, testvéremmel.
Az expedíciós évek alatt, amikor Mongóliában éltünk, Anyu mindennap sütött-főzött, itt is épp valami finomat készít a jurtában, én pedig szerettem nézni, amit csinált.
Ez a jurtatáborunk a Gobi-sivatagban. Szeretek visszagondolni ezekre az évekre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése