Libamáj és körtepálinka, a tökéletes páros.
A libamájat tejben és tokaji
borban tartom egy éjszakán át, aztán lábasban lassan megsütöm annyi
libazsírban, hogy teljesen ellepje. A megsült libamájat lezárható dobozba
teszem és a langyos zsírt ráöntöm, majd hagyom megdermedni a hűtőben. Így
sokáig eláll. Csak akkor sózom, amikor esszük, soha nem sütés közben. Kacsamájat
is sütünk így és a kacsazsírt aztán szinte bármilyen húsétel készítésénél használom.
Különlegesen finom a tokajis-mascarponés libamájpástétom.
Étkezőasztalunk olyan lett, mint
egy virágszőnyeg. Maga az asztal ikeás termék és sérült lapját először lecsiszoltam,
krétafestékkel átfestettem, majd akrilfestékkel festettem meg rá a virágokat.
Végül lelakkoztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése