2021. július 26., hétfő

Házi wrap tofuval és babbal

Zöldségkrémes babos wrap. A wrap tulajdonképpen egy hatalmas méretű palacsinta, zabliszttel és kókusztejjel készítve. 
Wrap grillezett tofuval.

Tofus babpörkölt.
Saját fűszerkertünkben megterem a menta is, így mentateát bármikor ihatunk a nyáron.
Aranytollú páva festményem. 


 

Rózsaszín cseresznyevirágok

Tavasszal szinte önkéntelenül is rózsaszínű ételeket készítek, pl málnakrémes palacsintát.
Cseresznyevirágzáskor csupa boldogság sétálni a városban és magunkban szívni az éledező természet energiáját. Idén tavasszal több cseresznyevirágos képet is festettem, sőt, az egyik munkaasztalomat is beborítottam velük. Idén ez volt az egyik asztal, melyet így újítottam fel, saját festésű virágokkal.


Sütemények ajándékba

Eperkrémes kosárkák.
Szeretek ajándékozni. Ételt, süteményt pedig még jobban szeretek adni. Ebben a posztban egy-két mostanában készült gasztroajándékomat mutatom.
Epres tiramisu.

Sajtos linzer.
Almalekváros linzertorta.


Libamáj és körtepálinka

Libamáj és körtepálinka, a tökéletes páros.
A libamájat tejben és tokaji borban tartom egy éjszakán át, aztán lábasban lassan megsütöm annyi libazsírban, hogy teljesen ellepje. A megsült libamájat lezárható dobozba teszem és a langyos zsírt ráöntöm, majd hagyom megdermedni a hűtőben. Így sokáig eláll. Csak akkor sózom, amikor esszük, soha nem sütés közben. Kacsamájat is sütünk így és a kacsazsírt aztán szinte bármilyen húsétel készítésénél használom. Különlegesen finom a tokajis-mascarponés libamájpástétom.

Étkezőasztalunk olyan lett, mint egy virágszőnyeg. Maga az asztal ikeás termék és sérült lapját először lecsiszoltam, krétafestékkel átfestettem, majd akrilfestékkel festettem meg rá a virágokat. Végül lelakkoztam. 
Itt lehet látni az asztalt még festés közben.

Ezt a virágos díszt selyemvirágokból készítettem és egy családi hokedlire tettem, melyet még dédnagyapám készített úgy száz évvel ezelőtt. Szépen restauráltam mind a három hokedlit és krémszínűre lefestettem őket.
 

Házi fagylalt és lekvár


Csupa gyümölcs fagylaltjaink fagyasztott banánból és szezonális gyümölcsből készülnek, frissen facsart narancslével, vaníliával bolondítva.
Saját epreink.
Kisebb üvegekben őrzöm a nyár gyümölcseit és szép ruhába is öltöztetem őket. Terveztem, rajzoltam nekik szép címkéket.