CITROMOS-TEJSZÍNES
SPAGETTI
SPAGHETTI
AL LIMONE
Kényeztető tésztás étel, meglepően finom selymes, citromos
krémmel. Amikor először hallottam ezt a receptet, el sem tudtam képzelni,
hogyan lehet megenni spagettit citrommal. Azóta pedig nagy kedvencünk, a
lányaim egyszerűen imádják. Annyi ideig tart elkészíteni, amíg megfő a spagetti
tészta.
Amire szükségem lesz:
1 dl főzőtejszín, 10 dkg krémsajt (vagy pár db kockasajt), 2
tojássárgája, egy marék reszelt füstölt sajt, 1 citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 1 fél
narancs reszelt héja, egy csokor petrezselyem, só, bors
fél kg spagetti tészta, 1 evőkanál olaj, só
Így készítem:
Felforralok egy nagy lábasban vizet, megsózom, 1 evőkanál olajat öntök bele, beleteszem a spagetti tésztát és megfőzöm. Közben 1 dl főzőtejszínben
felolvasztok 10 dkg krémsajtot, hagyom hűlni, majd belekeverem 2 tojás
sárgáját, egy marék reszelt füstölt sajtot, a reszelt citromhéjat,
narancshéjat, sózom ízlés szerint, frissen őrölt borsot teszek bele és a végén
egy citrom levével összekeverem. Nagyon szép, fényes sárga színű krém lesz. Tányérokra
kiszedem a tésztát, ráöntök a krémből mindegyikre, majd megszórom sok
petrezselyemmel meg reszelt sajttal.
Ötlet N 1: Készülhet más tésztából, is, makaróniból vagy csavart
tésztából, bármilyenből.
Ötlet N 2: Fokhagymásan is finom, és parmezánt
is lehet rá szórni.
Ötlet N 3: Narancshéjat nem muszáj bele tenni, én a színe
miatt szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése