A bor és a méz elvarázsolják a csirkemájat, a pirított hagyma
pedig a lányaim kedvenc része ebben az ételben. Igazi finom házi májkrémet is adhatunk
a családunknak, percek alatt elkészül.
Amire szükségem lesz: 60 dkg csirkemáj szép kisebb darabokra
vágva, 1 fej lila hagyma, 1 fej vöröshagyma, 1-2 szál újhagyma, 3-4 gerezd zúzott
fokhagyma, legalább 1 dl fehérbor, 1-2 evőkanál méz, fél evőkanál balzsamecet,
só, bors, 1 dl főzőtejszín, 1 kiskanálnyi mustár, esetleg pár csepp rum és egy
kevés mazsola
Serpenyőben 60 dkg csirkemájat összepirítok olajon mindenféle
hagymával, ráöntöm a fehérbort, rácsurgatom a mézet, és a balzsamecetet, és
addig pirítom őket míg szép fényesek nem lesznek. A sütés vége felé sózom,
borsozom.
A fele adagból készíthetek házi májkrémet, úgy, hogy turmixgépbe
teszem, hozzáöntök 1 dl főzőtejszínt, esetleg kevés mustárt és pár csepp rumot.
Karamellszínű, illatos májkrém lesz belőle. Kínálhatom így is vagy szeletelve.
Ehhez kisebb méretű műanyag dobozkába átlátszó fóliát teszek, belesimítom a
májkrémet és rövid időre a fagyasztóba teszem. Így szépen tudom szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése