ROPOGÓS SAJTOS CSIGÁK
Házi ropogtatnivaló, a
bolti csipsz helyett. Bármikor összeállítható, fagyasztóban tartható a tésztája
és csak sütés előtt 15 perccel kell onnan kivenni, felszeletelni, sütni. Aztán
csak enni és enni, amíg el nem fogy. Egyszerű, nagyon sajtos, nagyon ropogós és
nagyon finom. Régi Magyar Konyhás recept, 1991-ben jelent meg az újságban,
csigaropogós néven.
Amire szükségem lesz:
A tésztához: fél kg liszt,
25 dkg margarin, 2 dl kefír, 1 teáskanálnyi só, 1 tasak sütőpor, 2 tojássárgája
A sajtos krémhez: 25 dkg
margarin, 25 dkg akármilyen reszelt sajt (pl. vegyesen trappista és füstölt
karaván), só és pirospaprika ízlés szerint
A tésztát összegyúrom, négy
részre osztom és kb. 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtom.
A tölteléket
összedolgozom, egyenletesen eloszlatom a tésztán, felcsavarom, fóliába
csomagolom és fagyasztóba rakom.
Csak félig fagyottan lehet
szépen felszeletelni. Ugyanis, ha hagyom teljesen kiolvadni a tésztát, a
szeleteléstől kilapulnak a szeletek és nem lesz szép csigaformájuk. Tehát csak
a sütés előtt 15 perccel veszem ki a fagyasztóból és szeletelem fel. Kb 180 fokon,
20-25 perc alatt sütöm meg. Ebből az adagból 3 nagy tepsinyi lesz.
Borzasztóan gyorsan el tud fogyni…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése