Piros, csillogós szósz, mindenféle sült hús és sült krumpli
elmaradhatatlan kísérője. Csípős és fokhagymás. Római köményt szerezzünk be hozzá, mert anélkül nem
az igazi. A recept maga igen egyszerű, mert mindent összekeverünk és kész. A legjobb
előző nap megcsinálni, hogy összeérjenek az ízek. Az arányokon változtassunk
kedvünkre. Van aki csípősebben szereti, vagy több olajat tesz bele. A római
kömény ízét és a fokhagymát nagyon szeretem benne, ezért bőkezűen bánok vele.
Ez egy spanyol szósz és mojo (ejtsd mohó) a neve. Számtalan változata van,
létezik pl zöld színű is. Még nem volt olyan vendégünk, akinek ne ízlett volna. Ha grillpartit szervezünk, mindenképp próbáljuk ki! Igen gyorsan elfogy, ezért készüljünk fel, hogy pótolni kell a sütögetés és borozgatás közben.
Amire szükségem lesz:
5 evőkanál sűrű paradicsompüré, 4 evőkanál olívaolaj, 4-5 gerezd
zúzott fokhagyma, 1 evőkanál erős pista, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1
kiskanál só
Így készítem:
Összekeverem az összes hozzávalót és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése