2014. április 30., szerda

A legjobb grillszósz a világon



A LEGJOBB GRILLSZÓSZ A VILÁGON

Piros, csillogós szósz, mindenféle sült hús és sült krumpli elmaradhatatlan kísérője. Csípős és fokhagymás. Római köményt szerezzünk be hozzá, mert anélkül nem az igazi. A recept maga igen egyszerű, mert mindent összekeverünk és kész. A legjobb előző nap megcsinálni, hogy összeérjenek az ízek. Az arányokon változtassunk kedvünkre. Van aki csípősebben szereti, vagy több olajat tesz bele. A római kömény ízét és a fokhagymát nagyon szeretem benne, ezért bőkezűen bánok vele. 
Ez egy spanyol szósz és mojo (ejtsd mohó) a neve. Számtalan változata van, létezik pl zöld színű is. Még nem volt olyan vendégünk, akinek ne ízlett volna. Ha grillpartit szervezünk, mindenképp próbáljuk ki! Igen gyorsan elfogy, ezért készüljünk fel, hogy pótolni kell a sütögetés és borozgatás közben.

Amire szükségem lesz:
5 evőkanál sűrű paradicsompüré, 4 evőkanál olívaolaj, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál erős pista, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 kiskanál só

Így készítem:
Összekeverem az összes hozzávalót és kész is.

Ezt a receptet drága zenész barátainknál kóstoltam először egy kerti bulin. A szósz mellé egy hatalmas tálban egészben sült, héjas, pici újkrumplik várakoztak arra, hogy az arrajáró beleszúrja a villáját és megmártsa a krumplit a piros szószban.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése