2014. április 18., péntek

Húsvét


Minden Kedves Olvasómnak KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET kívánok!

Minden írásommal és recepttel szeretném sugározni azt az örömöt és boldogságot, amit számomra az alkotás jelent. Főzni és sütni igazi alkotómunka. Fáradtságos ugyan, odafigyelést és szervezést igényel, de a családunk, a vendégeink, barátaink felcsillanó szeme és elismerő pillantásai már önmagában is boldogság. Törődésünket mutathatjuk ki vele. Egy tál étel, egy kosárnyi házi pogácsa maga a szeretet.  Magunkat is megajándékozzuk, miközben alkotunk valamit. Ha csak egyetlen pici ötletet adhat ez a blog, egy icipici segítséget, kedves olvasóim, akkor már megérte létrehozni.  Köszönöm a bátorító szavakat, hiszen nélkülük ez a blog most nem lenne.
Köszönetként és ihletadóként szeretettel átnyújtom kézimunkáimat, festéseimet, amelyek mind a húsvéti ünnepekhez és a tavaszhoz köthetők.
A fenti képen látható kalocsai cseppmintát egy kalocsai pingálóasszony munkája ihlette. Két évvel ezelőtt állt a Vörösmarty téri Húsvéti vásáron egy hatalmas festett tojás evvel a mintával. Annyira tetszett, hogy megpróbáltam papíron megrajzolni  és megfesteni a kalocsai virágokat. Azóta is lakásunk falát díszíti. Nagyon szeretem ezt a képet.
Ez egy kézzel és varrógéppel készült szeretet-nyuszi, ajándékba készült. Többet is varrtam belőle, sőt a lányaim maguknak is varrtak más színekben. Szívvel díszítettek és van ruhájuk is.
Keresztszemes csibeminta, egy terítő sarkában. Minden sarkában más-más húsvéti mintával.
Tavaszi virágos hímzésem részlete.
Keresztszemes ibolya csokor.
Hímzett hóvirágok.
Tulipán, vízfestmény.

Virág-tanulmányok, vízfestmény.
Pici csibe, vízfestés. Nagyon régen festettem, még gyerekkoromban. Lemásoltam egy képeslapról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése