HÚSVÉTI TOJÁSTEKERCS
Ez tulajdonképpen egy sajtos omlett, ami
fel van csavarva és medvehagymás szósszal van töltve. Tölthetjük bármi mással
is, esetleg kockára vágott főtt sonkával, piros húsú paprikával, vagy
petrezselyemmel. Minél színesebb a töltelék, annál szebb lesz felszeletelve. Ha
nem töltjük meg semmivel, csak felcsavarjuk az omlettet, akkor is jól fog
mutatni a húsvéti ünnepi asztalon. Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért a
konyhában teljesen kezdők is nekikezdhetnek bátran.
Amire szükségem lesz:
4 db tojás, 2 evőkanál tejföl vagy
főzőtejszín, 1 evőkanál natúr krémsajt, só, bors, szerecsendió, 5 dkg reszelt
sajt, snidling, egy kevés medvehagymás szósz, 1 evőkanál olaj
díszítéshez: paradicsom, paprikakrém,
reszelt sajt, snidling
Így készítem:
A négy tojást felverem villával és
összekeverem a tejföllel, sózom, borsozom, egy csipet szerecsendiót
szórok bele. Nagyobb serpenyőbe kevés olajat öntök, és beleöntöm a tejfölös
tojást. Közepes lángon, lassan sütöm és figyelem, hogy mikor kezd
megszilárdulni a teteje. Amikor majdnem kész, rászórom mindenhová a reszelt
sajtot, lezárom a hőt és hagyom kicsit a serpenyőben. Utána kicsúsztatom a
serpenyőből az omlettet egy nagyobb tányérra. Megvárom, hogy teljesen kihűljön.
Rásimítom a tölteléket. Itt most kb 2 evőkanálnyi medvehagyma szósz került rá.
Egy kevés snidlinget rászórok. Felcsavarom és fóliába csomagolva a hűtőbe
teszem. Kis idő múlva szépen szeletelhető.
Paprikakrémmel, és reszelt sajtra
ültetett, szív formára vágott paradicsommal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése