Tepsiben sült zöldség
Vidámság, színek, napsütés egy tepsiben. Mindegyik zöldség megőrzi
a saját ízét, az egyik ropogósabb, a másik puhább.
Van itt piros húsú paprika, fehérrépa, sárgarépa, lilahagyma,
újhagyma, póréhagyma, paradicsom, zellerszár, cukkini, gomba, fokhagyma. A zöldségszeletkék
olívaolajjal meglocsolva sülnek sütőben, és fűszereik mindössze só, bors és
rózsabors.
Magában, pirítóssal, köretként, vagy spagettivel ehetjük. Csak annyi
a dolgunk, olívaolajjal meglocsolt sütőpapírt teszünk a tepsibe, és a
zöldségeket szépen elhelyezzük egymás mellé. Csak annyi zöldséget süssünk egyszerre, hogy ne kelljen őket egymásra rakni. Figyeljünk arra is, hogy a
zöldségszeletkék nagyjából egyforma méretűek, vastagságúak legyenek. Ahogy a
fűszereket rászórtuk, kevés olívaolajjal még meglocsoljuk és mehet is a sütőbe.
250 fokon sütöm.
Szinte bármilyen zöldség nagyon finom lesz így, sütőtök vagy
káposzta is. Fűszerként használhatunk rozmaringot, bazsalikomot vagy, amit szeretnénk. Rózsaborsot használtam, mert nagyon finom fűszer és szép a
színe is, sütés előtt sötét rózsaszínű. Az egyik alsó képen látható a rózsabors.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése