2014. április 10., csütörtök

Tepsiben sült zöldség



Tepsiben sült zöldség

Vidámság, színek, napsütés egy tepsiben. Mindegyik zöldség megőrzi a saját ízét, az egyik ropogósabb, a másik puhább.
Van itt piros húsú paprika, fehérrépa, sárgarépa, lilahagyma, újhagyma, póréhagyma, paradicsom, zellerszár, cukkini, gomba, fokhagyma. A zöldségszeletkék olívaolajjal meglocsolva sülnek sütőben, és fűszereik mindössze só, bors és rózsabors.

Magában, pirítóssal, köretként, vagy spagettivel ehetjük. Csak annyi a dolgunk, olívaolajjal meglocsolt sütőpapírt teszünk a tepsibe, és a zöldségeket szépen elhelyezzük egymás mellé. Csak annyi zöldséget süssünk egyszerre, hogy ne kelljen őket egymásra rakni. Figyeljünk arra is, hogy a zöldségszeletkék nagyjából egyforma méretűek, vastagságúak legyenek. Ahogy a fűszereket rászórtuk, kevés olívaolajjal még meglocsoljuk és mehet is a sütőbe. 250 fokon sütöm.
Szinte bármilyen zöldség nagyon finom lesz így, sütőtök vagy káposzta is. Fűszerként használhatunk rozmaringot, bazsalikomot vagy, amit szeretnénk. Rózsaborsot használtam, mert nagyon finom fűszer és szép a színe is, sütés előtt sötét rózsaszínű.  Az egyik alsó képen látható a rózsabors.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése