2014. április 10., csütörtök

Dödölle


Éliás, Tóbiás, egy tál dödölle....Olyan mintha sok apró krumplifánk lenne, amit tejföllel, sült szalonnával, sült hagymával és reszelt sajttal tálalunk. Igen laktató krumplis étel, számtalan változata és neve van.

Amire szükségem lesz:

fél kiló főtt krumpli, 2 evőkanál liszt, só, bors, olaj, 1-2 fej hagyma, 4-5 evőkanál tejfül, bacon vagy szalonna, kevés reszelt

Így készítem:

A krumplit meghámozom és kockákra vágva megfőzöm sós vízben. A megfőtt krumpliról leöntöm a főzővizet úgy, hogy 3-4 evőkanálnyi maradjon csak. Rászórom a lisztet, sózom, borsozom és magas lángon „odakapatom”, tehát addig kevergetem, amíg egy kicsit sercegni nem kezd. Picit odakap az alja, de az így jó. Összeáll pár perc alatt a lisztes főtt krumpli,, mintha tészta lenne. Forró olajba szaggatom evőkanállal. Sült hagymával megszórom, rákanalazom a tejfölt, a tetejére pedig reszelt sajtot és sült szalonnát teszek. Kevés piros húsú paprikát kockára vágok és avval is díszítem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése