2014. május 11., vasárnap

Nyári napsütés eperkrémleves



Igazi nyári leves, gyönyörűszép és nagyon selymes, finom.
Gyümölcskrémleveseknél nem főzöm meg a gyümölcsöt, mindig csak frisset használok. Főzéstől, párolástól elvesztik a gyümölcsök szép színüket, kifakulnak. Frissen a saját ízük is megmarad, a finom, friss gyümölcs íze. Gyümölcskrémleveseim igazából különleges ízesítésű turmixok, rengeteg lehetőséget nyújtanak.
Az eper önmagában is nagyon finom, semmilyen fűszerezést nem kíván. Itt, ebben a receptben egy lehelletnyi banán és narancs meg a citrom héja ízesíti csak. Kicsivel tálalás előtt készítem el, hogy még habos maradjon.

Amire szükségem lesz:
40 dkg eper, 2- 4 dl hideg tej, 1 dl hideg habtejszín vagy natúr joghurt, édesítőszer (cukor, méz, xilit stb) ízlés szerint, 1 narancs leve, reszelt citromhéj, 1 negyed vagy fél banán

Így készítem:
Tulajdonképpen mindent összeturmixolok több részletben.Először az epret a banánnal, az édesítőszerrel és a narancs levével, citrom reszelt héjával. Közben hozzáöntöm a tejszínt és a legvégén a tejet. Ennyi az egész. Az eperkrémleveseket nagyon szépen lehet tálalni, pl a gyümölccsel magával díszíteni.

Ötlet N 1: A tejet kiválthatjuk részben vízzel vagy eperlével. A tej mennyisége attól függ, hogy sűrűbbre vagy hígabbra szeretném-e a levest.
Ötlet N 2: A banán és a tejszín, illetve joghurt textúrát ad, selymessé teszi az eperkrémlevest  és szépséges, pasztell árnyalatot  is ad neki.
Ötlet N 3: megbolondíthatjuk a levest pár csepp narancslikőrrel is.
Ötlet N 4: vajban megpirított és fahéjas cukorban megforgatott kalácskockákat is szórhatunk bele tálaláskor, jobban mutat majd.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése