Igazi nyári leves, gyönyörűszép és
nagyon selymes, finom.
Gyümölcskrémleveseknél nem főzöm meg a
gyümölcsöt, mindig csak frisset használok. Főzéstől, párolástól elvesztik a gyümölcsök
szép színüket, kifakulnak. Frissen a saját ízük is megmarad, a finom, friss gyümölcs
íze. Gyümölcskrémleveseim igazából különleges ízesítésű turmixok, rengeteg
lehetőséget nyújtanak.
Az eper önmagában is nagyon finom,
semmilyen fűszerezést nem kíván. Itt, ebben a receptben egy lehelletnyi banán
és narancs meg a citrom héja ízesíti csak. Kicsivel tálalás előtt készítem el,
hogy még habos maradjon.
Amire szükségem lesz:
40 dkg eper, 2- 4 dl hideg tej, 1 dl hideg
habtejszín vagy natúr joghurt, édesítőszer (cukor, méz, xilit stb) ízlés
szerint, 1 narancs leve, reszelt citromhéj, 1 negyed vagy fél banán
Így készítem:
Tulajdonképpen mindent összeturmixolok
több részletben.Először az epret a banánnal, az édesítőszerrel és a narancs
levével, citrom reszelt héjával. Közben hozzáöntöm a tejszínt és a legvégén a
tejet. Ennyi az egész. Az eperkrémleveseket nagyon szépen lehet tálalni, pl a gyümölccsel magával díszíteni.
Ötlet N 1: A tejet kiválthatjuk
részben vízzel vagy eperlével. A tej mennyisége attól függ, hogy sűrűbbre vagy
hígabbra szeretném-e a levest.
Ötlet N 2: A banán és a tejszín,
illetve joghurt textúrát ad, selymessé teszi az eperkrémlevest és szépséges, pasztell árnyalatot is ad neki.
Ötlet N 3: megbolondíthatjuk a levest
pár csepp narancslikőrrel is.
Ötlet N 4: vajban megpirított és
fahéjas cukorban megforgatott kalácskockákat is szórhatunk bele tálaláskor,
jobban mutat majd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése