2017. december 16., szombat

Kolbászos-sajtos csillag


Igen gyors és finom vendégváró falatkák, sörkorcsolyák. Igazából ez egy pogácsaféle, aminek egy szelet kolbász és reszelt sajt a kalapja. Vigyázat, mert nehéz belőle csak egy-két darabot enni!

Amire szükségem lesz:

40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg túró, 2 dl tejföl, só
a tetejére: szeletelt gyulai vagy csabai kolbász, reszelt sajt

Így készítem:

Összegyúrom a hozzávalókat, maximum 1cm vastagra kinyújtom lisztes deszkán, kiszaggatom csillag formájúra (vagy bármilyen formára). A tepsibe sorakoztatva mindegyik kap egy szelet kolbászt és egy csipet reszelt sajtot a tetejére. 200 fokon sütöm aranybarna színűre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése