TONHALAS
MELEGSZENDVICS
Ez egy olyan szendvics, amiből bármennyit meg tud enni az ember.
Belül krémes, kívül ropogós. Szépre sül meg, lehet díszíteni olívabogyóval,
paradicsommal, paprikával. Az is el tudja készíteni pár perc alatt, aki még
sosem főzött-sütött soha semmit. Családom, barátaim, munkatársaim nagy-nagy
kedvence.
Amire szükségem lesz:
1 tonhalkonzerv (130 gramm aprított tonhal, növényi olajban), 1
evőkanál citromlé, 1 evőkanál mustár, 1-2 evőkanál tejföl, 1 fél vöröshagyma, 4
cm póréhagyma, só, bors, esetleg pár szál snidling
2 db zsemle, 1 csomag cheddar lapkasajt, kevés olvasztott margarin
Így készítem:
Bekapcsolom a sütőt 200 fokra, előveszek egy tepsit és sütőpapírt rakok
bele. Csupán azért kell a sütőpapír, hogy ne kelljen majd mosogatni. Ha nem
cseppen rá a sajt, akkor a papírt újra fel tudjuk használni egyszer.
A tonhalat összetöröm egy nagyobb tálban villával, hozzáadom a
citromlevet, a mustárt, a tejfölt és az apróra vágott hagymákat. Sózom, borsozom. Megolvasztom a margarint, megkenem vele a félbevágott
zsemléket és mindegyikre szép vastagon rákupacolom a tonhalkrémet. Esetleg
snidlingből pár szálat rávagdosok. Mindegyikre 1 db lapkasajtot teszek.
Megsütöm sütőben, ahogy a melegszendvicseket szoktuk.
Ötlet: a legolcsóbb tonhalkonzerv is jó, mert úgyis össze kell
törni a krémhez a tonhalat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése