2014. március 28., péntek

Tonhalas melegszendvics



TONHALAS MELEGSZENDVICS

Ez egy olyan szendvics, amiből bármennyit meg tud enni az ember. Belül krémes, kívül ropogós. Szépre sül meg, lehet díszíteni olívabogyóval, paradicsommal, paprikával. Az is el tudja készíteni pár perc alatt, aki még sosem főzött-sütött soha semmit. Családom, barátaim, munkatársaim nagy-nagy kedvence.

Amire szükségem lesz:

1 tonhalkonzerv (130 gramm aprított tonhal, növényi olajban), 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál mustár, 1-2 evőkanál tejföl, 1 fél vöröshagyma, 4 cm póréhagyma, só, bors, esetleg pár szál snidling
2 db zsemle, 1 csomag cheddar lapkasajt, kevés olvasztott margarin

Így készítem:

Bekapcsolom a sütőt 200 fokra, előveszek egy tepsit és sütőpapírt rakok bele. Csupán azért kell a sütőpapír, hogy ne kelljen majd mosogatni. Ha nem cseppen rá a sajt, akkor a papírt újra fel tudjuk használni egyszer.
A tonhalat összetöröm egy nagyobb tálban villával, hozzáadom a citromlevet, a mustárt, a tejfölt  és az apróra vágott hagymákat. Sózom, borsozom. Megolvasztom a margarint, megkenem vele a félbevágott zsemléket és mindegyikre szép vastagon rákupacolom a tonhalkrémet. Esetleg snidlingből pár szálat rávagdosok. Mindegyikre 1 db lapkasajtot teszek. Megsütöm sütőben, ahogy a melegszendvicseket szoktuk.


Ötlet: a legolcsóbb tonhalkonzerv is jó, mert úgyis össze kell törni a krémhez a tonhalat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése