Ropogós és friss kiflicskék, szalámival, paradicsommal finom
reggeli. Vagy akár sör mellé kínálhatjuk a vendégeknek sült csirkecombbal, vagy
kolbásszal.
Amire szükségem lesz:
kiskovász: 1 tasak instant
élesztő (7 gr, ez megfelel 2,5 gr friss élesztőnek), 1 evőkanál cukor, 2
evőkanál liszt, 1 dl langyos tej
A tésztához: 25 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2 dl langyos tej
4-5 dkg olvasztott vaj
Így készítem:
Elkészítem a kiskovászt, meleg helyen hagyom, hogy szépen
feljöjjön lyukacsosra. Kimérem tálba a lisztet, beleszórom a sót, hozzáöntöm a
2 dl langyos tejet és a kiskovászt. Összedagasztom. Ezt a dagasztás egy egyszerű
elektromos géppel csinálom. Hagyom meleg helyen kelni, majd átgyúrom lisztes
deszkán vagy sütőpapíron. Két cipót formázok belőle, kinyújtom őket kör alakúra
és 8-8 cikkre vágom. Olvasztott vajjal megkenem és kifli formára felcsavarom, tepsibe
teszem a kifliket szép sorban és megkenem őket olvasztott vajjal. 180 fokon sütöm őket ropogósra, kb fél óra
alatt.. 16 db közepes méretű kifli lesz belőle.
Ötlet: Ha csak 4-4 cikkre vágom a kinyújtott kör alakú tésztát,
akkor 8 db óriás kiflink lesz, lehet megszórni sóval, köménymaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése