2014. március 27., csütörtök

Fehércsokoládés ribizlitorta


Gyors és gyönyörűséges torta. Ez az egyik kedvenc tortafotóm és az egyik legkorábbi. Emlékszem, hogy szinte semmi időm nem volt tortát sütni és a készen kapható piskóta adta a megoldást. Egy olyan krémes-gyümölcsös torta lett, ami aztán beépült a családi receptek közé.

1 készen kapható piskóta, az a fajta, amit a gyümölcstortához adnak, tehát egy réteg piskóta, aminek van pereme
4 dl habtejszín, 2 tasak habfixáló, 10-15 dkg porcukor, fél kg ribizli, egy tábla fehércsokoládé, fél tábla étcsokoládé

Felverem zsírtalanított tálban a hideg tejszínhabot, lassan hozzáadom a habfixálót és a porcukrot. Beleforgatom a ribizli nagyját és belelapátolom a ribizlis tejszínhabot a piskóta mélyedésébe, úgy, hogy kupac formája legyen. Vízgőz felett megolvasztom a fehércsokoládét és amikor már majdnem kihűlt, de még folyik, rácsurgatom a habra. Rászórok még ribizlit díszítésnek és ráreszelek étcsokoládét a tetejére.

Ötlet N 1: készítettem már saját piskótával is, illetve vakon sütött omlós tésztával (lásd Habsipkás citromkrémes torta)
Ötlet N 2: készült már úgy is, hogy 2 dl habtejszínből készült habhoz 250 gramm mascarponét kevertem, a porcukrot és a gyümölcsöt
Ötlet N 3: nagyon finom málnával, áfonyával, eperrel is, vagy vegyesen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése