Ez nem is igazi recept, hanem egy ötlet. Tegyük fel, hogy váratlan
vendégeink jönnek és már nincs idő sem cukrászdába elszaladni, sem pedig
megsütni egy házi süteményt. Milyen édes-krémes finomsággal varázsoljuk el őket? Ha
csak fél óránk valamit gyorsan
elkészíteni, ne essünk kétségbe. A csokihabos tortához talán még ennyi idő sem
kell, de csalni fogunk egy kicsit, mert készen kapható piskótával dolgozunk.
Tulajdonképpen csokoládés tejszínhabot fogunk beletölteni. Mennyeien finom.
Amire szükségem van:
1 készen kapható piskóta, az a fajta, amit a gyümölcstortához
adnak, tehát egy réteg piskóta, aminek van pereme
3-4 dl habtejszín
cukrozott kakaóporból jó pár evőkanálnyi
esetleg 2 tasak habfixáló
Így készítem:
Felverjük zsírtalanított tálban a hideg tejszínt kemény habbá, az első percek után hozzáadva a habfixálót, majd a cukrozott kakaóport. Minél több a kakaópor benne,
annál sötétebb és édesebb lesz a hab. Rásimítjuk a kész piskótára. Mivel van pereme, a habot szépen megtartja. Talán még arra
is van idő, hogy díszítsük, villával vonalat húzunk a krémbe, vagy megszórjuk
valamilyen tortadekorral, csokireszelékkel.
Ötlet N 1: Ilyen vészhelyzetekre jó, ha van otthon habtejszín a
hűtőben, 1-2 doboznyi a 2 dl-esből.
Tartsunk otthon készen kapható piskótát is, tortákhoz, legalább egyet.
Ötlet N 2: Pár csipet fahéj vagy egy kiskanálnyi instant kávépor
kiváló fűszere lehet ennek a csokihabnak .
Ötlet N 3: Ha meglocsoljuk a piskótát valamilyen likőrrel vagy
rummal, mielőtt beletöltjük a habot, még finomabb lesz.
Ötlet N 4: 1-2 tábla olvasztott de langyosra hűtött étcsokoládét
is keverhetünk óvatosan a habhoz a kakaópor helyett, de ez kb 10 perccel
tovább tart.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése