2014. március 27., csütörtök

Csokihabos torta


Ez nem is igazi recept, hanem egy ötlet. Tegyük fel, hogy váratlan vendégeink jönnek és már nincs idő sem cukrászdába elszaladni, sem pedig megsütni egy házi süteményt. Milyen édes-krémes finomsággal varázsoljuk el  őket?  Ha csak  fél óránk valamit gyorsan elkészíteni, ne essünk kétségbe. A csokihabos tortához talán még ennyi idő sem kell, de csalni fogunk egy kicsit, mert készen kapható piskótával dolgozunk. Tulajdonképpen csokoládés tejszínhabot fogunk beletölteni. Mennyeien finom.

Amire szükségem van:

1 készen kapható piskóta, az a fajta, amit a gyümölcstortához adnak, tehát egy réteg piskóta, aminek van pereme
3-4 dl habtejszín
cukrozott kakaóporból jó pár evőkanálnyi
esetleg 2 tasak habfixáló

Így készítem:

Felverjük zsírtalanított tálban a hideg tejszínt kemény habbá, az első percek után hozzáadva a habfixálót, majd a cukrozott kakaóport. Minél több a kakaópor benne, annál sötétebb és édesebb lesz a hab. Rásimítjuk a kész piskótára. Mivel van pereme, a habot szépen megtartja. Talán még arra is van idő, hogy díszítsük, villával vonalat húzunk a krémbe, vagy megszórjuk valamilyen tortadekorral, csokireszelékkel.

Ötlet N 1: Ilyen vészhelyzetekre jó, ha van otthon habtejszín a hűtőben,  1-2 doboznyi a 2 dl-esből. Tartsunk otthon készen kapható piskótát is, tortákhoz, legalább egyet.
Ötlet N 2: Pár csipet fahéj vagy egy kiskanálnyi instant kávépor kiváló fűszere lehet ennek a csokihabnak .
Ötlet N 3: Ha meglocsoljuk a piskótát valamilyen likőrrel vagy rummal, mielőtt beletöltjük a habot, még finomabb lesz.
Ötlet N 4: 1-2 tábla olvasztott de langyosra hűtött étcsokoládét is keverhetünk óvatosan a habhoz a kakaópor helyett, de ez kb 10 perccel tovább tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése