Finom, könnyű, rózsaszínű hab, friss eperrel.
Képviselőfánkba is tölthetjük. Más
gyümölccsel is ki lehet próbálni, málnából, áfonyából, őszibarackból.
Amire szükségem lesz:
25 dkg eper, 12 dkg cukor, 4 tojás, 2
dl habtejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, csipet só, vaníliás cukor
Így készítem:
Szétválasztom a tojásokat, a
fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verek. A tojássárgákat a cukorral
kihabosítom. A tejszínt habbá verem a vaníliás cukorral. Az epret
összeturmixolom a citromlével és a citrom reszelt héjával. Nagy tálba öntöm az
epret, rá a habos-cukros tojássárgáját, majd a tejszínhabot és végül a
tojáshabot. Szépen összekeverem, nem összetörve a habokat. Gyönyörű nézni,
ahogy az eper rózsaszínre festi a fehér és krémsárga habokat. Szép
üvegpoharakba töltöm és eperrel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése