2014. április 1., kedd

Eperhab

Finom, könnyű, rózsaszínű hab, friss eperrel.  Képviselőfánkba is tölthetjük. Más gyümölccsel is ki lehet próbálni, málnából, áfonyából, őszibarackból.

Amire szükségem lesz:

25 dkg eper, 12 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl habtejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, csipet só, vaníliás cukor

Így készítem:

Szétválasztom a tojásokat, a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verek. A tojássárgákat a cukorral kihabosítom. A tejszínt habbá verem a vaníliás cukorral. Az epret összeturmixolom a citromlével és a citrom reszelt héjával. Nagy tálba öntöm az epret, rá a habos-cukros tojássárgáját, majd a tejszínhabot és végül a tojáshabot. Szépen összekeverem, nem összetörve a habokat. Gyönyörű nézni, ahogy az eper rózsaszínre festi a fehér és krémsárga habokat. Szép üvegpoharakba töltöm és eperrel díszítem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése