Egész családunk mély meggyőződése,
hogy ez a világ legjobb túrós sütije. Örök hálám drága barátnőmnek, aki
megosztotta velem a receptjét sok-sok évvel ezelőtt. A receptes füzetkémben így
is szerepel, hogy Ildi túrótortája. Az engedélyével osztom meg a receptet most.
Nehéz elnevezni a süteményt, mert mindhárom lányom kedvence, de legnagyobbik
lányomé leginkább.
Amire szükségem lesz:
fél kg túró, 5 tojás, 12 dkg puha
margarin, 6 evőkanál porcukor, egy citrom és egy narancs reszelt héja, 1-1
evőkanál narancslé és citromlé, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak vaníliás
pudingpor
Így készítem:
Felverem a tojásfehérjét csipet sóval
és 1 evőkanál porcukorral kemény habbá. A tojássárgájákat kihabosítom a
vaníliás cukorral és 5 evőkanál porcukorral, belekeverem a margarint, a túrót, a reszelt
citromhéjat, narancshéjat és a citromlét, narancslét. Rászórom a pudingport és
a tojásfehérjével együtt lágyan elkeverem, hogy ne törjem össze a habot. 190
fokon sütöm 26 cm-es tortaformában, kb fél óráig.
Sütöttem már nagy tepsiben is, mint
egy pitét és négyzetekre vágtam.
Ez volt a legelső
ilyen túrótortám, narancssziruppal van leöntve.
És ő Veronika.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése