2014. május 1., csütörtök

Zöldséges lángos


ZÖLDSÉGES LÁNGOS

Amikor épp semmi különleges hozzávaló nincsen itthon, csak pár darab maradék zöldség, egy-két szem krumpli, akkor mindig süthetünk zöldséges lángost, vagy krumplis lángost. Már 3-4 db gombából, 1 db sárgarépából és 4 szem krumpliból is egy nagyobb adag lesz. Lehet csak egyféle zöldségből sütni. A zöldségeket, pl cukkinit, sárgarépát, gombát, brokkolit, hagymát, krumplit mind lereszeljük. Pár evőkanál liszttel összeforgatjuk, beleütünk 1-2 tojást, sózzuk, borsozzuk. Vághatunk bele petrezselymet, vagy adhatunk hozzá egy kevéske reszelt sajtot is. Hagyjuk állni kicsit, majd serpenyőben pici lángosokat sütünk belőle kevés olajon. 

Ez olyan, mint a lapcsánka, vagy tócsni. Főleg a ropogós szélét szeretem. Tálalhatjuk tejföllel, vagy sajtos tejföllel, adhatunk hozzá ketchupöt, erős pistát, kovászos uborkát. Köretnek is kiváló.




1 megjegyzés:

  1. Elkészítettem a cukkinis verziót, ma az lesz az ebéd! Nagyon finom egy kis kaporral és fekete hagymamaggal benne!

    VálaszTörlés