Finom ropogtatnivaló ez a borzas krumplifánk. Nagyon szeretjük
enni köretnek vagy csak úgy magában. Lehet kínálni hozzá valamilyen tejfölös
mártogatnivalót is. Gyors vacsorának is kitűnő. Olyasmi, mint a tócsni vagy lapcsánka, csak pufibb.
Amire szükségem lesz
fél kg krumpli, 4 tojás, kb 2 evőkanál liszt, só, bors, vegeta, olaj
Így készítem:
A meghámozott krumplikat a nagylyukú reszelőn lereszelem és
hozzáadom a tojásokat meg a fűszereket és a lisztet és jól elkeverem. Kicsit hagyom
állni. Magas falú serpenyőbe legalább 2 ujjnyi olajat öntök és amikor forró,
evőkanállal beleszaggatom a reszelt krumplit. A sütés közben „borzas” lesz. Minél kisebbre szaggatjuk, annál ropogósabb fánkocskákat kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése