2014. június 10., kedd

Joghurtos citromfagyi és meggyfagyi



JOGHURTOS CITROMFAGYI ÉS MEGGYFAGYI

Ezt a fagyit fogyókúrázók is bátran ehetik, mert kalóriaszegény citromos joghurthoz keverem a friss gyümölcsöt. Friss és krémes házi fagyi ez, könnyű és nem túl édes. Készítsünk házi fagylaltot a nyár kincseivel, málnával, sárgabarackkal, szederrel, őszibarackkal vagy akár sárgadinnyével. 

Amire szükségem lesz:
9-10 dl natúr joghurt, 2 nagy citrom reszelt héja és kifacsart leve, 4 ek eritrit (illetve ízlés szerint), pár csepp vanília aroma, egy nagy marék meggy magozva

Így készítem:
A natúr joghurtot egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a vaníliát, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőszert. Szépen elkeverem. A selymes krémet kettéosztom és az egyik felébe belekeverem a magozott meggyet. A másik felébe apróra vágott citromdarabokat szórok. Lapos tálkákba öntöm és megfagyasztom. 






Ezt a sárga virágos és zöld leveles terítőt jó pár éve hímeztem, van neki egy lila párja is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése