LÉLEKSIMOGATÓ PIRÍTOTT
KÍNAI TÉSZTA
Van
olyan, amikor léleksimogató dolgot kell tenni. Például pirított zöldséges
tésztát enni a kedvenc ütött-kopott tányérkámból és közben egy látványos filmben
elmerülni. Igazi kikapcsolódás, elvisz egy másik világba. Egy esős, fáradtságos
nap délutánján készült ez a tál étel. Imádom a pirított tésztát zöldségekkel és
ez egy egyszerű, saját változat, szinte semmi hozzávalóból, petrezselyemmel.
Amire
szükségem lesz:
15
dkg spagetti durumtészta, 1 ek olaj, 1 erős paprika, pár szál újhagyma,1 db
sárgarépa, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, 1-2 ek szójaszósz, 1-2 gerezd fokhagyma, petrezselyem,
kevés wok fűszer
Így
készítem:
Megfőzöm
a durumtésztát és közben a a répát lereszelem nagylyukú reszelőn, az újhagymát
hosszában szálakra vágom, az erős paprikát karikákra vágom. Egy nagy
serpenyőben, wokban kevés olajon a zöldségeket és a reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát
nagy lángon átpirítgatom, hozzáadva a szójaszószt,meg a fűszert. Sózással
vigyázok, mert a szójaszósz is sós. A megfőtt tésztát a wokba teszem és jól átpirítom
a zöldségekkel együtt. A végén megszórom petrezselyemmel. Letelepedek filmet
nézni és boldog vagyok. J
Ötlet:
Kevés póréhagyma is jó, és friss gyömbér helyett őrölt gyömbér, illetve ha nem
szeretjük a csípőset egy fél piros húsú kápia paprika is az erős paprika
helyett. Kínai tésztáknál sokszor használok durumtésztát, valahogy így még
jobban ízlik.
Kínai
tésztám a blogon:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése