2017. december 29., péntek

A bulik sztárja

Kétféle villámgyors ételt mutatok: partira, bulira, gyerekzsúrra. Bárki meg tudja csinálni, nagy főzőtudomány nem kell hozzá. Buli közben is lehet újabb adagokat sütni, akár bevonva a vendégeket az elkészítésébe.
Az egyik egy lepény, vagy hamis pizza: leveles tészta, bazsalikomos-paradicsomos spaghetti szósz és sajt kell hozzá. Sajt lehet lapka, vagy reszelt sajt is.
A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom sütőpapíron, és így behúzom a tepsibe. A tepsiben megszurkálom villával, négyzetekre vágom pizzavágóval és megkenem a bazsalikomos paradicsomszósszal. Ráteszem a sajtot és megsütöm 200 fokon. Figyelni kell, mert nagyon hamar megsül, közben ki kell készíteni a következő adagot. Gyorsan kell dolgozni, viszont nagy adagot tudunk megsütni, rövid idő alatt. És el fog fogyni, bármennyit is sütünk belőle. Kevés fotóm van róla, és nem is szépek, de egyszerűen elfogy, mielőtt le tudnám fényképezni.
Ezt a szószt használom:

A másik ropogtatnivalóhoz is levelestészta kell, kisebb négyzetekre vágva és sajtot vagy sajtos szószt teszek bele, vagy sajtos-kolbászosat.
A leveles tésztát kinyújtom vékonyra, kisebb négyzetekre vágom, megszurkálom villával és muffinsütő 1-1 mélyedésébe kettőt teszek, elforgatva. Közepére egy kiskanál szószt, vagy sajtot rakok és megsütöm.

Jó bulizást kívánok! :)


 2017-ben ez volt a kedven borom a Bolyki pincészetből.
 Bolyki pince, Eger 
 GálTibor Fúzió, Eger
 Gere Pince, Villány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése