2018. január 11., csütörtök

Avokádós reggelik


Az avokádó amolyan szuperétel, mert nemcsak finom, hanem számos gyógyhatása is van, az egészséges étrend része. 

Itt lehet olvasni erről többet:
Idézet a cikkből: „Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely a gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns.”

Mindemellett szép is az avokádó. Kicsit csalafinta, mert a lényeg a rücskös bőre alatt bújik meg: szépséges, selymes pasztell zöld, krémszerű a belseje. Ha nem túl érett, formás kis szeletekre vágható és igen jól mutat egy szelet kenyéren vagy salátában. 

Avokádóból isteni finom szendvicskrémet is lehet készíteni, vagyis a híres guacamolét, illetve pár perc alatt spagettiszósz is lehet belőle:
 Villával tört avokádó magvas kenyéren. 
Cukkinis-diós kenyerem petrezselymes avokádókrémmel, mini mozzarellával, főtt tojással és mindenféle zöldneművel ez egy igazi finom, laktató reggeli. Terítőm saját varrás. 
A sötét színű, maglisztes kenyerek tésztáját néha cukkinivel lazítom és ropogós dió, mogyoró is kerül bele. Vagy készen kapható magliszt keverékből sütöm, vagy a saját magos vagy túrós kenyerem tésztáját variálom. 
Receptjük itt is van már a blogon:

Ezek a kenyerek hamar elkészülnek, mert nem kelt tészták, nincsen bennük élesztő. 
Egyszerre csak kisebb adagot sütök, mert frissen a legfinomabb és nem is tartható el sokáig, mint a fehér búzalisztes kenyerek.


 Avokádó és csípős zöldpaprika, főtt tojással, ropikenyérrel.
  Rozskenyérrel, rántottával, színes paradicsomokkal. 
 Nyári avokádós reggeli a teraszon. 


Szeretem ezt a terítőt, jó pár éve hímeztem. Pont olyan színű, mint ez a reggeli: zöld avokádó és paprika és szép mélysárga tojás.
Magvas ropikenyérrel, mogyoróvajjal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése