2018. január 11., csütörtök

Banánkenyér


Az érett banánokból csodálatosan finom, puha sütit lehet varázsolni. Az illata fenséges, amikor sül. Imádom ezt a süteményt. Egy amerikai lánytól tanultam a receptjét.

Amire szükségem lesz:


3-4 érett banán, 10 dkg lágy vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, vanília aroma, 1-2 ek rum, 20 dkg liszt, 2-2 csipet sütőpor és szódabikarbóna, 1-1 citrom és narancs reszelt héja, egy marék dió, pár kockányi bármilyen csokoládé (csokinyuszi vagy csokimikulás maradék is jó), 2 teáskanálnyi fahéj

Így készítem:

Három tálat előkészítek. Az egyikben felverem a 2 tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá.
A másikban a lisztet a sütőporral,szódabikarbónával, reszelt citrom- és narancshéjjal, fahéjjal, dióval elkeverem, majd beleteszek apróra tört csokoládét. A harmadik tálban habosra keverem a cukrot a tojások sárgájával, a vajjal, vaníliával és rummal és a villával összetört banánokkal. A három tál tartalmát összekeverem, nem összetörve a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt formában sütöm, 200 fokon kb. 30-40 percig. Kerek, őzgerinc, vagy téglalap alakú tepsiben is szoktam sütni.

Cukormentes változata itt található:

Banános receptjeim:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése