Az érett banánokból csodálatosan finom, puha sütit lehet varázsolni. Az illata fenséges, amikor sül. Imádom ezt a süteményt. Egy amerikai lánytól tanultam a receptjét.
Amire szükségem lesz:
3-4 érett banán, 10
dkg lágy vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, vanília aroma, 1-2 ek rum, 20 dkg liszt, 2-2
csipet sütőpor és szódabikarbóna, 1-1 citrom és narancs reszelt héja, egy marék
dió, pár kockányi bármilyen csokoládé (csokinyuszi vagy csokimikulás maradék is
jó), 2 teáskanálnyi fahéj
Így készítem:
Három tálat
előkészítek. Az egyikben felverem a 2 tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá.
A másikban a
lisztet a sütőporral,szódabikarbónával, reszelt citrom- és narancshéjjal,
fahéjjal, dióval elkeverem, majd beleteszek apróra tört csokoládét. A harmadik tálban habosra keverem a cukrot a
tojások sárgájával, a vajjal, vaníliával és rummal és a villával összetört
banánokkal. A három tál tartalmát összekeverem, nem összetörve a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt formában sütöm, 200 fokon kb. 30-40 percig. Kerek, őzgerinc, vagy téglalap alakú tepsiben is szoktam sütni.
Cukormentes
változata itt található:
Banános receptjeim:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése