2018. január 30., kedd

Borzas fazék



Borzas fazekat anyukám készített gyakran gyerekkoromban és az én családom is nagyon szereti ezt a színes, sült zöldséges ételt ropogós, fokhagymás kenyérkockákkal. Jó sok tejföllel az igazi.

Amire szükségem lesz:
1 fél vöröskáposzta nagyobb kockákra vágva, 1 kisebb fej karfiol és brokkoli rózsáira szedve, pár szál sárgarépa nagyobb szeletekre vágva és egyközepes kínai kel nagyobb darabokra vágva
2 ek olaj
néhány szelet magos kenyér, 6-7  gerezd fokhagyma, 2 ek olaj és 3-4 dl tejföl

Így készítem:
Megpárolom külön-külön pici sós vízben a vöröskáposztát, a karfiolt, brokkolit és a répát. A kínai kelt nem párolom meg. Kibélelek egy tepsit sütőpapírral és megkenem 2 dl olajjal. Szépen elhelyezem rajta a friss kínai kelt, majd a megpárolt zöldségeket. Megsózom és megsütöm a sütőben. Közben serpenyőben olajon megpirítom a kenyérkockákat a zúzott fokhagymákkal együtt. A megsült zöldségek tetejére szórom a kenyérkockákat. Tálaláskor sok tejfölt teszek a tetejére. 
Sokszor a pirított kenyérkockákat a zöldségekkel összekeverem és együtt sütöm. Ha ropogósabban szeretném, akkor csak tálaláskor szórom rá a kenyeret.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése