Borzas fazekat anyukám
készített gyakran gyerekkoromban és az én családom is nagyon szereti ezt a színes, sült
zöldséges ételt ropogós, fokhagymás kenyérkockákkal. Jó sok tejföllel az
igazi.
Amire szükségem lesz:
1 fél vöröskáposzta
nagyobb kockákra vágva, 1 kisebb fej karfiol és brokkoli rózsáira szedve, pár
szál sárgarépa nagyobb szeletekre vágva és egyközepes kínai kel nagyobb
darabokra vágva
2 ek olaj
néhány szelet magos
kenyér, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj
és 3-4 dl tejföl
Így készítem:
Így készítem:
Megpárolom külön-külön pici sós vízben a vöröskáposztát, a karfiolt, brokkolit
és a répát. A kínai kelt nem párolom meg. Kibélelek egy
tepsit sütőpapírral és megkenem 2 dl olajjal. Szépen elhelyezem rajta a friss kínai
kelt, majd a megpárolt zöldségeket. Megsózom és megsütöm a sütőben. Közben
serpenyőben olajon megpirítom a kenyérkockákat a zúzott fokhagymákkal együtt. A
megsült zöldségek tetejére szórom a kenyérkockákat. Tálaláskor sok tejfölt
teszek a tetejére.
Sokszor a pirított kenyérkockákat a zöldségekkel összekeverem és együtt sütöm. Ha ropogósabban szeretném, akkor csak tálaláskor szórom rá a kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése