2018. január 13., szombat

Sajtos rizsfánk tzatzikivel


A háziasszonyoknak néha fejtörést okoz a maradékok felhasználása, és mivel ételt kidobni vétek, találékonynak kell lennünk. Főtt rizsből vagy rizottóból süssünk fánkot és az egész család imádni fogja. Pl. esti társasjátékozáshoz kínálhatjuk, akár kolbász szeletekkel és sajttal. Természetesen főzhetünk rizst kifejezetten avval a céllal is, hogy fánk legyen belőle. Igen költségkímélő étel. Bulikra is finom, főleg ha adunk hozzá valami mártást is, pl fokhagymás tzatzikit.

Amire szükségem lesz:

maradék párolt rizs vagy rizottó, tojás, reszelt sajt, piros húsú paprika kockákra vágva, só, bors vagy más fűszer, esetleg petrezselyem, egy pici liszt vagy zsemlemorzsa

Így készítem:

A hozzávalókat összekeverem és ha kell adok hozzá kevés lisztet vagy zsemlemorzsát és állni hagyom. Pontos adatokat nem írtam, hiszen mindent az határoz meg, hogy mennyi rizst kell felhasználnunk. Egy lágy, de nem túl folyós keveréket kapunk. A piros húsú paprika igen jól mutat benne, de nem muszáj hozzáadni, ha épp nincsen otthon. Bő, forró olajban sütöm, kanállal szaggatva. 

A tzatziki receptje itt található:
https://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2014/03/gyros-pitaval-es-tzatzikivel.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése