Salátáim sósak, édesek, csípősek vagy savanyúak, vagy mind egyszerre. Nincsen semmilyen szabály, és sosem határozom el előre milyenek lesznek. Adjanak energiát és legyenek mutatósak. A hozzávalókat mindig szépen vágom fel, mert mindegyik zöldségnek, gyümölcsnek saját formája, geometriája van, hiszen a természet gyönyörű dolgokkal vesz minket körbe. Mézédes körte, csípős zöldpaprika, lilahagyma, krémes avokádó, fehér sajtok, zöld rukola, petrezselyem vagy madársaláta mind finom együtt. Szeretem, ha van benne valami ropogós is, pl. pirított magos kenyér, dió vagy tökmag. Friss narancs- vagy citromlevet facsarok ezekre a salátákra, olívaolajat és pár csepp mézet csepegtetek rájuk, picit sózom is, vagy borsozom, amihez éppen kedvem van.
Hasonló egészség-saláták a blogon:
Fetasajt paradicsommal igen jó páros.
Rukola gyöngybabbal és avokádóval.
Zöldsaláta piroshúsú paprikával és pirított magos kenyérrel, dióval.
Serpenyőben pici olívaolajjal pirítom meg a kenyérkockákat és a diót.
Friss gomba újhagymával és póréhagymával, mustáros-mézes öntettel.
Mézen pirított körte avokádóval, paradicsommal.
Pirított tökmagos saláták.
A napot salátával nemcsak kezdeni, hanem befejezni is lehet, akár egy pohár finom bor kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése