2018. január 13., szombat

Vidám salátáim


Vidám salátáim mind az ízek-színek karneválja, velük köszöntöm az új nap kezdetét. Ha esik az eső reggel, akkor azért lesznek ilyen színpompásak, hogy jobb kedvre derítsenek. Ha pedig már kora reggel sziporkázóan süt a nap, akkor azért, mert még szebbek a színek  a napsütésben és még több erőt adnak a napot elindítani. 
Salátáim sósak, édesek, csípősek vagy savanyúak, vagy mind egyszerre. Nincsen semmilyen szabály, és sosem határozom el előre milyenek lesznek. Adjanak  energiát és legyenek mutatósak. A hozzávalókat mindig szépen vágom fel, mert mindegyik zöldségnek, gyümölcsnek saját formája, geometriája van, hiszen a természet gyönyörű dolgokkal vesz minket körbe. Mézédes körte, csípős zöldpaprika, lilahagyma, krémes avokádó, fehér sajtok, zöld rukola, petrezselyem vagy madársaláta mind finom együtt. Szeretem, ha van benne valami ropogós is, pl. pirított magos kenyér, dió vagy tökmag. Friss narancs- vagy citromlevet facsarok ezekre a salátákra, olívaolajat és pár csepp mézet csepegtetek rájuk, picit sózom is, vagy borsozom, amihez éppen kedvem van.

Fetasajt paradicsommal igen jó páros.




 Paradicsom avokádóval, lilahagymával.

 Rukola gyöngybabbal és avokádóval.
 Zöldsaláta piroshúsú paprikával és pirított magos kenyérrel, dióval.
  Serpenyőben pici olívaolajjal pirítom meg a kenyérkockákat és a diót.
Friss gomba újhagymával  és póréhagymával, mustáros-mézes öntettel.
 Mézen pirított körte avokádóval, paradicsommal.

 Pirított tökmagos saláták.




A napot salátával nemcsak kezdeni, hanem befejezni is lehet, akár egy pohár finom bor kíséretében.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése